Mateřská škola

Okružní Třebíč

ZAJÍMAVÉ RECEPTY

recepty

Cizrno - brokolicová krémová polévka
 
Ingredience :
 
Průměrná hmotnost na 1 dospělou porci = 330g
 
3000 g cizrny
330 g brokolice
50 g česnek
2500 g vývar ( zeleninový ) 
3 g provensálského koření nebo muškátový oříšek
10 g sůl
1 g pepř
500 g smetana 12%
 
Postup:
 
1. Cizrnu den předem namočíme a uvaříme ve vývaru
 
2. Když je skoro vařená přidáme na růžičky rozdělanou brokolici a nasekaný česnek, koření , osolíme a opepříme ( pro děti nepepříme).
 
3. Před koncem vaření zjemníme smetanou
 
4. Na konec rozmixujeme a podle potřeby doředíme vývarem  

chef

 

Přejeme dobrou chuť